Κύπελλο ΕΛΜΕ 1/8 Buggy 2015

Δευτέρα, Μάρτιος 16th, 2015 No Commented

IMG_7721

Ο πρώτος outdoor αγώνας της Ένωσης για το 2015 έδωσε ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για το υπόλοιπο της σαιζόν με την επιτυχημένη, κατά τη γνώμη μας, διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας για τα 1/8 Buggies.

Όχι μόνο ο καλός καιρός, η ανανεωμένη πίστα αλλά και οι πολλές και νέες συμμετοχές που είδαμε χθές στο Zorri έδωσαν αυτόν τον τόνο αισιοδοξίας, ότι ο χώρος μπορεί να βγεί από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει απο εξωγενείς κυρίως παράγοντες (λέγε με κρίση).

Μια και μιλήσαμε για το νέο layout της πίστας, αυτό αποδείχθηκε απαιτητικό καθώς έστρωσε από το Σάββατο γόμα, άνοιξαν όμως και αρκετές τρύπες στα σημεία που οι οδηγοί πατούσαν. Γενικά όμως είχε ροή, μεγάλα άλματα αλλά και όμορφα τεχνικά κομμάτια.

Το φορμάτ του φετινού Κυπέλλου, όπως και του Πρωταθλήματος είναι ελαφρώς ανανεωμένο. Έτσι η διαδικασία ξεκινά με ένα 10λεπτο Practice στο οποίο η κατάταξη (με βάση τους τρείς καλύτερους γύρους) καθορίζει τις σειρές των προκριματικών. Αυτά είναι 4 και μετρά το άθροισμα των βαθμολογιών των καλύτερων δυο για την κατάταξη σε τελικούς.

Προκριματικά

Με φόρα από το ’14 ο νταμπλούχος Τάσος Παπαρέγκας (XRAY) κέρδισε 3 από τα 4 προκριματικά και δεν αμφισβητήθηκε η Pole Position του. Η «έκπληξη» ήταν ο Σταμάτης Κοντούζογλου (MUGEN), στον παλιό καλό εαυτό του, κέρδισε το τρίτο προκριματικό και σε συνδυασμό με μια δεύτερη θέση στο δεύτερο προκριματικό πήρε την δεύτερη θέση της εκκίνησης. Τριτο αμάξι στο grid επίσης Mugen με οδηγό τον Κώστα Ζαγορίσο πού είχε μια δεύτερη θέση στο τρίτο προκριματικό και μια τρίτη στο τέταρτο.

Grid Α τελικού

1.Παπαρέγκας Τ.
2.Κοντούζογλου
3.Ζαγορίσος
4.Μακρόπουλος
5.Παπαρέγκας Γ.
6.Κουντούρης
7.Παπανικολάου
8.Αναπολιοτάκης
9.Βλαχόπουλος
10.Περογιαννάκης

Τελικοί

Ο Δ’ τελικός είχε 15′ διάρκεια. Εκεί επικράτησε ο έμπειρος Φώτης Κενκές, με τον Βασίλη Κλωνή στη δεύτερη θέση και τον Γρηγόρη Σταθόπουλο στην τρίτη.

IMG_8075

Ο Γ’ τελικός επίσης με 15λεπτη διάρκεια είχα δράματα στην εκκίνηση. Ο Γιάννης Τάκας πάντως οδήγησε από την αρχή ως το τέλος στην πρώτη θέση, ενώ ο Λυκούργος Δανέλης ίδρωσε πολύ για να φτάσει από το 9 που έπεσε στο 2. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

IMG_8080

Ο 30λεπτος Β’ τελικός ήταν εξαιρετικά δυνατός. Ο Γιώργος Αμπντέλ που ξαναείδαμε μετά από καιρό σε αγώνα της Ένωσης ήταν ο τελικός νικητής. Ο Νίκος Κατεχάκης κατάφερε από την 8η θέση εκκίνησης να φτάσει στη δεύτερη ενώ ο κλαδάρχης της κατηγορίας Βασίλης Σταθόπουλος με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην αρχή του αγώνα έφτασε στην τρίτη θέση.

IMG_8091

Ο μεγάλος τελικός είχε ένα πρωταγωνιστή, και αυτός ήταν ο Τάσος Παπαρέγκας. Ξεκίνησε #1 και τερμάτισε #1 χωρίς ποτέ κανένας να τον περάσει και στέφθηκε άξια Κυπελλούχος. Ο αδερφός Γιάννης μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τα λάθη των μπροστινών και γύρω στον 10ο γύρο κατάφερε να καπαρώσει την δεύτερη θέση την οποία έκτοτε δεν άφησε ποτέ. Απο κει και πέρα μάχη παίχτηκε σχεδόν ως το τέλος για την τρίτη θέση μεταξύ Κοντούζογλου-Ζαγορίσου. Τελικός νικητής ο εορτάζων Σταμάτης Κοντούζογλου που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

IMG_8104

Τελική κατάταξη Α τελικού

1.Παπαρέγκας Τ.
2.Παπαρέγκας Γ.
3.Κοντούζογλου
4.Περογιαννάκης
5.Ζαγορίσος
6.Βλαχόπουλος
7.Αναπολιοτάκης
8.Κουντούρης
9.Μακρόπουλος
10.Παπανικολάου

Γυρολόγια θα βρείτε εδώ
Φωτογραφίες θα δείτε εδώ

Διαβάστε σχετικά:

Comments are closed.