RC Bike Worlds Ημέρα 4η

Παρασκευή, Αύγουστος 8th, 2014 No Commented

IMG_8509

Μικρή βελτίωση του καιρού τη τέταρτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RC Bikes και ο Στέλιος ξεκίνησε ήδη τα πρώτα προκριματικα του. Γέλιο, πειράγματα, μοτοσυκλέτα διάχυτη αλλά και καλή παρέα είναι τα συστατικά αυτής της μοντελιστικής οικογένειας!

 

Καλός καιρός, λιακαδίτσα με 24-26C και σήμερα και καμμία πιθανότητα βροχής.

Κάναμε τρία timedfreepracticeκαι το πρώτο από τα 6 Qual.

Στα TFPπήγα πολύ όμορφα, αν και όχι πολύ γρήγορα, με best 33-λίγο…

Στο Qualέγραψα μερικά 32-πολλά, με GRPS1 (soft) λάστιχα, πλέον, και μαρκαρισμένα από την οργάνωση για χρήση στον αγώνα. Ο κανονισμός στην Στοκ κατηγορία λέει να μαρκάρουμε δύο σετ λάστιχα για στεγνό και ένα για βρεγμένο. Μετά από διαβούλευση με τον ίδιο τον κύριο GRP, τον StefanoGandiniπου είναι παρών στην πίστα κάθε μέρα, πήρα ένα δεύτερο ζευγάρι S1, αφού δεν πίστευε ότι με την τρέχουσα θερμοκρασία –που υπολογίζει ότι θα είναι ίδια για ολες τις υπόλοιπες μέρες- και την κατάσταση της πίστας, θα δούλευαν τα S5 (medium). Ας ελπίσουμε ότι έχει δίκιο!

Τα Roadiesπου δουλεύουν είναι τα medium, παρόλα αυτά, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν οι αντίστοιχες γόμμες των δύο εταιριών είναι άμεσα συγκρίσιμες.

Εν τέλει, αποφάσισα για τη μάρκα ελαστικών με βάση την… τσέπη: Τα GRPέχουν 45 το ζευγάρι, και τα Roadiesπερίπου 80…

Anyway, στο Qualπήγα πολύ καλά, αν και έμεινα στους 17 γύρους, ενώ μπορούσα ΑΝΕΤΑ δύο παραπάνω,και συνολικά έχω την τελευταία θέση στην κατάταξη της Στοκ.

Ας εξηγηθώ, λοιπόν, και δεν δικαιολογούμαι… Δυό φορές είχα έξοδο, τη μία από δική μου κακή εκτίμηση, την δεύτερη από λάθος συναγωνιστή που απλά με… εμβόλισε. Αυτά συμβαίνουν, βεβαίως… Μέχρι το πρώτο συμβάν, ήμουν στη δεύτερη θέση της σειράς μου και έβλεπα και τον πρώτο μπροστά μου, άνετα. Βγαίνω στην αρχή της ευθείας και ο ξετουμπαριστής, ιταλός και Nitro, έχει φύγει από τη θέση του και έχει πάει στο διπλανό του ξετουμπαριστή, και έχουν πιάσει την parla, στα ιταλιάνικα! Και ΄γω περιμένω να με ξετουμπάρει! Μέχρι ο αλυτάρχης του έβαλε χέρι, και τελικά… έτρεξε. Αποτέλεσμα? Ενας γύρος διάρκειας 1,06 λεπτά!!!!!!

Παρόλα αυτά, σε αυτό το Qual. έγραψα αρκετά 32άρια, άρα είμαι σε καλό δρόμο!

 

Το απόγευμα έγινε η καθιερωμένη παρουσίαση των εθνικών ομάδων. Πριν από αυτήν, μια τοπική μπάντα παρήλασε μέσα στην πίστα και έπαιξε 2-3 κομμάτια!

Στο Concours, φυσικά δεν είχαμε ελπίδα, αλλά τουλάχιστον δεν υπήρχαν πολλά καλά καπάκια. Οι δύο κυρίες που επελέγησαν για κριτική επιτροπή διάλεξαν 4 ιταλικά καπάκια, όλα πάνω σε RGEvolutionκαι όλα συμπτωματικά φτιαγμένα από το Γάλλο DanyBoudin, ο οποίος δεν ήταν παρών. Τελικά επέλεξαν το καπάκι του ιδιοκτήτη της RG, MicheleRepetati, που πράγματι ήταν πανέμορφο!

 

Τέλος, πριν κλείσει η βραδιά με το banquet (σχεδόν τζάμπα φαί!) στην τραπεζαρία της πίστας Καρτ, είχαμε πάλι επίδειξη με το καινούριο παιχνίδι του οικοδεσπότη, το 1/5 ηλεκτρικό FG, παρέα με ένα ταχύτατο TamiyaTRFTouringμε 4.5Τ μοτέρ! Και φυσικά το πεντάρι ήταν… ταχύτερο, παρότι το Tamiyaτο οδηγούσε ένα τοπικό ταλέντο.

 

Αυτά τα λίγα για σήμερα, πάρτε και δυό videoέτσι νάχουμε!

https://www.youtube.com/watch?v=lwX-7cKcqRI

https://www.youtube.com/watch?v=9_iPVauBlck

 

 

Στις φωτό:

Το Παγκόσμιο φέτος είναι Παγκόσμιο, πραγματικά! Εχουμε μια συμμετοχή από Αυστραλία. Αν και είναι λίγο fake, αφού ο Robertέχει πρόσφατα μετακομίσει στη Σουηδία!

 

Πάμ’ παρακάτω: Καθάρισμα της πίστας, κάθε δεύτερο heat.

IMG_8343

Μαρκάρισμα των ελαστικών Στοκ.

IMG_8346

Μερικές φωτό από την κατηγορία SBK.

IMG_8361

Τελετή έναρξης

IMG_8389

Τα καπάκια και η επιβράβευση

IMG_8449

Το πεντάρι και το δεκαράκι!

IMG_8468

Διαβάστε σχετικά:

Comments are closed.