RC Bike Worlds Ημέρα 2η

Τετάρτη, Αύγουστος 6th, 2014 No Commented

IMG_8230

Τι και αν στη Σουηδία δεν έχει σταματήσει να βρέχει από τη στιγμή που έφτασε εκεί ο Στέλιος Χατζόπουλος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RC Bikes όλοι φαίνεται να το διασκεδάζουν αλλά και να γράφουν γύρους με τα ειδικά διαμορφωμένα wet bikes τους!

Όχι πολλά πράγματα να αναφέρουμε σήμερα, αλλά τράβηξα αρκετές φωτό από τα πιτς και την δραστηριότητα στην βροχή.

Καλά που ο καιρός έλεγε ότι θα’ χει περιστασιακή συννεφιά! Μάλλον και οι Νορβηγοί/Σουηδοί καιρολόγοι είναι σαν τους… δικούς μας! Φυσικά και κοιτάμε διαφορετικά sites για τον καιρό –και στη Νορβηγία- μπας και βρούμε καμμιά… άκρη. Τέλος πάντων, βροχή και σήμερα, που λέει και το τραγούδι –και μού’ χε κολλήσει και το σφύριζα όλη μέρα- οπότε συνέχισα τις ελεύθερες δοκιμές με το wetbike, το οποίο έτρεξε άλλες 10-11 μπαταρίες από τις 9.30 το πρωί, μέχρι πριν λίγο που άρχισε να… στεγνώνει! Στις 7 το απόγευμα… Φυσικά, αφού στέγνωσε, έτρεξα και 3 μπαταρίες (επί 18-20 λεπτά!) μέχρι τις 9 που έκλεισε η πίστα και έβαλαν το ηλεκτρικό «πεντάρι» για κάνα πεντάλεπτο. (Δείτε φωτό).

Και… επιτέλους βρήκα τα τιμόνια μου, με το «στεγνό» μηχανάκι, που δεν έστριβε χτες το πρωί όσο ήταν στεγνά… Η πλάκα είναι με τα γυρολόγια, που όλα μου πρακτικά είναι σε βρεγμένο. Ξεκίνησα με 39-κάτι και κατάφερα να κατέβω στο 37,1. Με το «στεγνό» μηχανάκι και ψάχνοντας για τα τιμόνια, είμαι ήδη στο 36,0, οπότε έχουμε να δούμε και καλύτερα.

Για να μην… παίρνουμε αέρα στην… κερκίδα, ο Σέρβος Pantovic μέχρι στιγμής έχει το ρεκόρ για τα στοκ, και σήμερα στο βρεγμένο γύριζε στο 30-31… Στο στεγνό έχει το ρεκόρ πίστας (από το WarmUp) με 28-λίγο…

Θα βρω και τα bestlapγια όλες τις κατηγορίες, τόσο αυτοκινήτων όσο και μοτοσικλετών στην πίστα, έτσι να ‘χουμε να λέμε, εγκυκλοπαιδικά…

Ακόμα δεν ξέρω που βρίσκομαι σε σχέση με άλλους, αφού οι οθόνες της γραμματείας δείχνουν μόνο τα transpondersκαι τους χρόνους…

Αλλά, ας μη προτρέχουμε! Το καλό με την εντελώς βρεγμένη πίστα είναι ότι έχει μεν τρομερό κράτημα με τα Rainτης GRP (και τα RoadiesWet ή Medium, όπως λένε όσοι τα τρέχουν), αρκεί να είσαι εγκρατής με το γκάζι και φυσικά με τα φρένα. Οι απότομες κινήσεις τιμωρούνται πάραυτα με έξοδο στο γκαζόν! Η πλάκα δε είναι ότι ακόμα και το γκαζόν -όσο το μηχανάκι είναι όρθιο- παρέχει αρκετή πρόσφυση στα θαυματουργά wetλάστιχα, ώστε αν χάσεις κάποια στροφή, κόβεις δρόμο ευθεία μέχρι την επόμενη άσφαλτο!

Ευτύχημα επίσης ότι όλοι όσοι παρακολουθούν, ξετουμπάρουν συνέχεια… και γώ φυσικά…

Οι μοτοσικλέτες που τρέχουν φέτος είναι σχεδόν ίσα μοιρασμένες ανάμεσα στις JABBERκαι τις RGEvolution, με ελάχιστες NuovaFaorκαι ακόμα… λιγότερες ThunderTiger. Αυτά, όσον αφορά τα ηλεκτρικά. Στις Nitroκυριαρχούν οι RGEvolution και οι NuovaFaor. Δεν λείπουν και μερικές ιδιοκατασκευές, όπως η τετράχρονη που θα δείτε στις φωτό, η οποία είναι δημιούργημα του Αυστριακού RudiGrahamer, ο οποίος όμως δεν θέλει να τη βάλει στο βρεγμένο και προς το παρόν τρέχει με NuovaFaor.

Παραμένοντας λίγο στο ιδιαίτερο αυτό τετράχρονο nitro, να προσθέσω μερικά ακόμα ωραία στοιχεία: Εντυπωσιακό είναι ότι έχει προσαρμόσει μια μικροσκοπική αντλία καυσίμου, στο πάνω μέρος του πλαισίου, ώστε να φέρνει το καύσιμο στην τροποποιημένη από τον Rudiκεφαλή, που έχει το καρμπιρατέρ τοποθετημένο από πάνω!

Το βάρος της φτάνει τα 2,3 κιλά (περίπου 300-400 γραμ. βαρύτερη από τις άλλες νίτρο παραγωγής), και το κόστος, αν ποτέ αποφασίσει να φτιάξει ένα αντίγραφο… φτάνει στα περίπου 3500 ευρώ! Ουπς! Είπαμε, χειροποίητο!

 

Το πρόγραμμα για αύριο Τετάρτη περιλαμβάνει timedfreepractice, και όχι ανεξέλεγκτα όπως χτές και σήμερα. Θα τρέξω τρεις φορές επίσημα και με ξετουμπάρισμα, πλέον, αλλά μετά τις 2.30 το μεσημέρι η πίστα θα είναι ανοιχτή για όλους και για όσο…

Τέλος… κοιτώντας απόψε τον καιρό για τις επόμενες μέρες, προβλέπει… τι άλλο; Βροχή τόσο για την ημέρα που γίνεται η τελετή έναρξης, όσο και για το ΣΚ των τελικών!

Θάχουμε γλέντια!!!

Μείνετε συντονισμένοι στο www.rcdevil.gr!!!

Ανεβάζω και κάνα-δυο Videoστο Youtube.

To link: www.youtube.com/user/steliosh/

Οτιδήποτε με τίτλο RCBikeWorlds 2014, είναι φρέσκο!

 

Διαβάστε σχετικά:

Comments are closed.