Ο Στέλιος έχει λιώσει ήδη!

Τρίτη, Αύγουστος 5th, 2014 No Commented

IMG_8169

O δίτροχος rc ανταποκριτής μας, Στέλιος Χατζόπουλος, βρίσκεται ήδη στη Σουηδία όπου θα πραγματοποιηθεί το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RC Bikes και δείχνει να το διασκεδάζει!!

 

Η Κυριακή ήταν ημέρα ταξιδιού. Χαλαρά, και μετά από 10 ώρες περίπου συνολικά πτήσης και οδήγησης, είμαι στο Lidkoping, στη νότια Σουηδία, καμμιά εκατοστή χλμ δυτικά του Gotheborg. Παρότι έφτασα στην πίστα κατά τις 9.30 το βράδι, η μέρα είναι ακόμα… φωτεινή, οπότε είχα την ευκαιρία να δω την πίστα και να την περπατήσω ξετουμπάροντας τους τελευταίους… αετομάτηδες που οδηγούσαν σχεδόν στα σκοτεινά! Τώρα άρχιζε να σκοτεινιάζει!!! Η πτήση μου ξεκίνησε στις 11.50 το πρωί από την Αθήνα και 3.30 ώρες αργότερα κατέληξε στη Στοκχόλμη. Εκεί είχα νοικιάσει αυτοκίνητο (μούδωσαν ένα καινούριο Hyundaii20) και έκανα τα επόμενα 367 χλμ. μέχρι εδώ σε 4.30 ώρες, με την ησυχία μου, μια και τα τελευταία 90-100 χλμ ήταν αφενός στο βρεγμένο, αφετέρου δεν ήταν Εθνική, αλλά επαρχιακός με 1 και 2 λωρίδες ανά διαστήματα και όριο μαξιμουμ τα 90… Και κάμερες… Το Γουντάι έκαψε 5,7 λίτρα!!! Και με ACαναμμένο! Πολλή η υγρασία…

Λίγο αργότερα, στο σπίτι του οργανωτή, GuntherVonElling, είμαι παρών στα γενέθλια της συζύγου του. Η βραδιά έκλεισε με ουίσκι και καλή κουβέντα πολύ αργά το βράδι.. μετά τη μία, νομίζω!!!

Δευτέρα, σήμερα, και ο καιρός δείχνει… ντεμί! Ελαφρά συνεφιά, οπότε στήνω πάγκο στα πιτς και ορμάω από τις 8.00… Εννοείται, καινούρια πίστα, στουκίδι πολύ! Στην δεύτερη μπαταρία απογοητεύομαι! Δεν πάμε καλά! Το γκαζόν είναι βρεγμένο και στις συχνές εξόδους καταστρέφω την όποια θερμοκρασία έχουν πιάσει τα λάστιχα… άντε ζέστανέ τα πάλι!

Οσο περνάει η μέρα, ζεσταίνεται το περιβάλλον, βρίσκω ρυθμό, επιτέλους και καταφέρνω και γράφω και γύρους ολόκληρους!

Στις 2 αρχίζει να ψιχαλίζει! Ωραία! Ετοιμάζω το wetbike, καινούρια ESCκαι μοτέρ φούλ αδιάβροχα (μου τάφεραν εδώ στην πίστα, από τη Γερμανία), μπαλόνι στο δέκτη, τρανσπόντερ απέξω (είναι αδιάβροχο, ελπίζω!) και τα… περσινά PMT 200 με χάραξη «βρεγμένου» και το μηχανάκι πάει σχεδόν… μόνο του! Θεικό! Το κράτημα μου θυμίζει την FRTμας, που γλιστράει σε μερικά σημεία ελεγχόμενα, οπότε τόχω με… driftkάκια!!!

Στεγνώνει γρήγορα, οπότε βγαίνω, μεταφέρω το τρανσπόντερ στο «στεγνό» μηχανάκι και ξαναμπαίνω στην πίστα. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από στήσιμο (σκληρό από λάδια/ελατήρια), έχει άλλα λάστιχα (περσινά GRPSoftA) και είναι γενικώς αλλού γι’ αλλού… Αλλάζω ορισμένα πράγματα, αλλά δεν πετυχαίνω κάτι καλύτερο… Πρέπει να βρω τον SigniorGandini(της GRP) να πάρω καινούρια λάστιχα… Μούχε πει ότι θάρθει Δευτέρα…

Βρήκα ενδιάμεσα τον MicheleRepetati, ιδιοκτήτη της RGEvolution, ο οποίος μούδωσε και δοκίμασα (αγόρασα) και τα R1 και τα S1 της GRP, μετά από σχετική κουβέντα με τον Πρωταθλητή Repetati.

Εν τω μεταξύ αρχίζει μια καλή, σταθερή, δυνατή βροχή. Ευκαιρία για τα R1 λάστιχα.

Ετρεξα σ’ αυτή τη ΒΡΟΧΗ τρείς μπαταρίες, πάνω από 15 λεπτά την καθεμιά, και πριν καν μπεί το lowvoltage! Θεικές οι 7200, τόσο οι κόκκινες (περσινές) όσο και οι LRP! Τα δε λάστιχα βρίσκουν πρόσφυση παντού… Το δε «βρόχινο» μηχανάκι που έχει μηδενικά… καλούδια και περιποίηση, δουλεύει καλύτερα από το «στεγνό»! Τι να πείς!!!!!!! Και είναι και σλίκ!!!

Μετά τις 7.30 το βράδι, (με φώς σαν 4.30 το απόγευμα!) η πίστα άρχισε να στεγνώνει και το κράτημα είναι στα χειρότερά του!!! Εχουμε μια ώρα διαφορά, εδώ, από την Ελλάδα.

Μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι έχουμε ελεύθερες δοκιμές, οπότε θα το σκίσουμε κανονικά. Σήμερα «κατανάλωσα» πάνω από 12 μπαταρίες συνολικά…

Τη διαγράμμιση την έμαθα… μάλλον… με δυσκολεύει σε κάνα δυό σημεία αλλά θα τα βρώ και αυτά ελπίζω μέχρι να αρχίσουν τα Qτην Πέμπτη.

Εχει ορισμένα πονηρά σημεία, όπως την ανηφορική ευθεία που οδηγεί στο σικέην, που δεν είναι ευθεία αλλά μια καμπύλη αριστερή… ελαφρά αριστερή… ίσα να σε ξεγελάσει και πριν καταλάβεις τι κάνεις είσαι οριακά στο… χώμα! Φτού! Και το ίδιο το σικέιν είναι μια πίκρα, με 4 εναλλασσόμενες απίστευτα αργές στροφές που καταλήγουν στην ευθειούλα κάτω από τα πιτς…   Σαν τη γραμματεία της FRT επί… δύο!!!

Οι θερμοκρασίες παρά τη βροχή δεν έπεσαν κάτω από 23-24, ενώ με τον ήλιο φτάνει μετά βίας τους 27. Τέλεια!

Αύριο η συνέχεια!

 

 

 

 

Διαβάστε σχετικά:

Comments are closed.